Vuoriorttaa inspiroi kovasti ekologiset raaka-aineet ja eettiset valmistustavat. Kiinnostavaa on myös niiden monimuotoisuus ja miten pitkälle ajatusta voi tänä päivänä viedä. Jos aihe kiinnostaa syvemmin, voitte tutkailla asiaan perehtynyttä, mahtavaa sivustoa: Vihreät Vaatteet.

Kurkatkaapa myös samalla Anniina Nurmen ihastuttavaa Nurmi-mallistoa. Juuri tällainen selkeä muotokieli viehättää itseäni, suosikkia on vaikea valita…esim. Auli-mekko josta yo. kuvassa näkyy multicolour-versio sekä ehdottomasti miesten Brody-paita!

Vuoriortta_Nurmi_logo

Vuoriortan oma ideologia on osaltaan myös se, että tuotteet kestäisivät mahdollisimman hyvin aikaa. Sehän se vasta ekologista onkin jos voit pitää lempivaatettasi vielä ensi kaudellakin olematta yhtään sen vähempää in.

Slow fashion ajattelua tukee myös kotimainen vaatemerkki Ainokainen. Ainokaisen mallisto värimaailmoineen on syysmieliselle Vuoriortalle kuin puusta juuri pudonnut, herkullinen punakaneli. Netta Kervisen vaatteet ja korut viestivät kaunista tarinaa luonnonläheisestä, hieman katajaisestakin suomalaisuudesta…

Vuoriortta_Blog_Ainokainen

Ainokainen (Venla-mekko, pääkoriste ja Leija-korvakorut), kuva: Kai Lindqvist.

Miehillekin löytyy makeita eko-vaatteita. Joitakin syntymässä Vuoriortankin työpöydältä (lue. lattialta).

Esim. Viti Design‘n mallistossa on kivan raikkaita T-paitoja (ei kaamos tarkoita että meidän olisi pakko pukeutua mustaan).
Karismaa omaava mies uskaltaa heittää huumoriakin peliin. Kuopiolaisen Pogostick Failuren TEE-paidat eivät jätä ainakaan koiraihmistä kylmäksi. Pogostick Failure hyötykäyttää tuotteissaan kierrätysmateriaaleja ja teollisuuden ylijäämäkankaita.

Vuoriortta_Pogostick_failure

Pogostick Failure, On the road S/S12 men
photo: Samuli Härkönen

 

“Ulkosuomalainen” brändi Minna tuo myös hienosti suomalaista, ekologisesti tiedostavaa designia maailmalle. Fantastique! Suomalainen vintage chic ei kalpene muun maailman rinnalla, päinvastoin. Hepburnin esimerkistä voi moni muukin ammentaa itsetuntoaan, ei meidän tarvitse täällä yksin värjötellä.

 

Koska kansainvälisyys on niin kivaa, nostetaan vielä pari esimerkkiä maailmalta:

Ripaus “Romantisme fou” Ranskasta… Ekologiselta Altheane-merkiltä löytyy kerrassaan ihastuttava yöasu-mallisto THEA. Nämä “hullun romanttiset” asut ovat hakeneet inspiraationsa ranskalaisten isoäitien vanhoista yöppäri-malleista, mallistoa saatavilla pehmeästä luomupuuvillasta. Harmillista ettei Altheane-brändiä pysty tällä hetkellä shoppaamaan netistä, on ehkä pakko mennä Pariisiin…

Vuoriortta_Altheane_Alba

Altheane, Collection Thea, yöpaita “Alba”

Skandinaavisuutta Berliinistä; TRECHES
Trechesin suunnittelija, Norjassa syntynyt Jeanette Bruneau Rossow rakastaa selvästi geometriaa. Rossow sekoittaa graafisen urbaaneissa streetwear-malleissaan skandinaavisen konstailemattomuuden ja berliiniläisen naivismin. Vaatteet valmistetaan ympäristöä säästävistä, eettisesti valmistetuista materiaaleista.

Vuoriortta_Treches_danse

Treches, CESIUM-137: Winter Collection 2012/13
Photographed by Teresa Marenzi → Iconoclash Photography

Hmmm, en edes aloita lastenvaatteista ;D Toisella kertaa…

 

Hei kivaa viikonloppua!

Vuoriortta

Psssst!
Jos kaipaatte menovinkkiä niin vinkvink, Myyrä vierailee lauantaina Lauttasaaren Katajaharjussa: Kahvila ja Puoti Lillan 1v.

 


2 comments

  1. Laura says: 20.11.2012